28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Europski prvak Domagoj Begonja: „Idući cilj je osvojiti Svjetsko prvenstvo”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vinkovci su dočekali svog zlatnog sportaša! U središtu grada obitelj, prijatelji i brojni građani pripremili su doček za prvaka Europe – Domagoja Begonju, člana Vinkovačkih roda i hrvatske reprezentacije! Tri borbe, tri pobjede. To je statistika mladog Domagoja Begonje s Europskog prvenstva.

„To sam očekivao, to sam i najavljivao. Moralo se to dogoditi! Prva mi je bila doduše najteža, jer sam imao previše straha, ali i to sam prošao kako je trebalo i kako sam očekivao”, rekao je Domagoj Begonja.

Izrazito dominantan nastup na ju-jitsu prvenstvu Hrvatske u veljači, podigao je motivaciju trenerima, ali i mladom sportašu da je sve moguće. Svi su postali svjesni kako je Begonja predodređen za velike stvari u što nas je uvjerio osvojenim odličjem i popevši se na vrh Europe.

„Dao je to naslutiti nakon prvenstva Hrvatske u veljači, gdje je stvarno dominantno razmontirao konkurenciju. Stvarno smo se vrhunski pripremili ovaj put i organizirali smo taj kamp kod nas u dvorani, gdje su boravili svi reprezentativci i stvorilo se jedno zajedništvo među reprezentativcima. Stvarno smo svi disali kao jedno i ovo zlato nije samo veliko za Domagoja i za Vinkovce, ovo je rekordni rezultat za Hrvatsku”, naveo je Miro Erkapić, trener Vinkovačkih roda.

No, što to Domagoj ima, a da drugi borci nemaju?

„Imao je veliku furioznost, bio je stvarno odlično pripremljen. Bio je i vrlo, vrlo visoko motiviran i agresivan”, dodaje Erkapić.

Prvi meč protiv Rumunja Maiera je bio vrlo napet, no smireni Begonja dočekao je svoju priliku, pa je tako prolaskom garda došao do full mount pozicije pred kraj meča. U polufinalu, čekao ga je Grk Makris koji nije imao puno prilika, Begonja je brzom polugom na ruci nakon savršene kombinacije uspio proći i tu prepreku i plasirati se u finale.

Finale mu je donijelo susret s Belgijancem, koji je odgovor na nepotrebne provokacije dobio na kraju meča.

„Belgijanac je bio jako bezobrazan, i njegov trener isto. Kada sam bio na zagrijavanju, cijelo vrijeme su neke poglede bacali koji nisu bili uredu i neke gestikulacije. Nisam ih razumio, ali shvatio sam da se obraćaju meni. Nije bilo uredu što se zabio u mene, ali eto. Sada znam tko slavi”, izjavio je Domagoj Begonja.

A sve se završilo jednom predstavom za pamćenje i osvojenom zlatnom medaljom. Amine Abdoul je čak i vodio po bodovima, no silna želja mladog Vinkovčanina donosi novu kombinaciju i završetak meča na najbolji način – osvojenom zlatnom medaljom!
Zlatna medalja kojom se okitio na europskom prvenstvu samo je logičan slijed Domagojevog dosadašnjeg sportskog puta – koji je vrlo uspješan, no iza kojega stoji veliko odricanje, trud, rad, i nebrojeni treninzi…..

„Doček je bio prekrasan, bilo je predobro i baš mi je drago što sam uspio doći do ovakvog dočeka. Idući cilj je osvojiti Svjetsko prvenstvo i čekamo da Ju-jitsu uđe na Olimpijske igre, zatim onda i tamo osvojiti”, zaključio je za kraj Domagoj Begonja.

A onda se nadamo još jednoj medalji i još jednom dočeku.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime