22 C
Vinkovci
Subota, 22 lipnja, 2024

Eva Dugandžić nova je dječja gradonačelnica, za zamjenika izabran Antonio Pezo

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
U Velikoj vijećnici Grada Vinkovaca održana je konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća u sazivu od 2024. do 2026. godine, a izabrani su potpredsjednik i predsjednica vijeća odnosno dječja gradonačelnica i njezin zamjenik.
Grad Vinkovci ima status Grada prijatelja djece i u okviru tog statusa, uz provođenje određenih programa i aktivnosti u korist djece i za djecu, imaju obvezu konstituirati dječje Gradsko vijeće.
Dječje Gradsko vijeće ima ukupno 17 vijećnika a čine ga po dva predstavnika/ce iz svake škole s područja grada Vinkovaca i jedan predstavnik/ica djece s posebnim potrebama kojeg predlaže Osnovna škola „Antun Gustav Matoš“ koju pohađaju i djeca s teškoćama u razvoju. Za izbor u Dječje gradsko vijeće mogu se kandidirati učenici i učenice od petog do osmog razreda, a vijećnici se biraju na dvije godine s mogućnošću još jednog izbora“
Vinkovci imaju novu dječju gradonačelnicu i njezinog zamjenika koje su na današnjoj konstituirajućoj sjednici Dječjeg gradskog vijeća izabrali učenici vinkovačkih osnovnih škola.

 

Eva Dugandžić, učenica sedmog razreda u OŠ Ivana Mažuranića Vinkovci nova je dječja  gradonačelnica, dok će dužnost zamjenika obnašati Antonio Pezo, učenik 7.razreda iz OŠ Ivana Gorana Kovačića.

Kao i do sada, glavna je poruka nove dječje gradonačelnice, radit će na dobrobit školaraca u gradu Vinkovcima. Pred njima su brojni zanimljivi izazovi, od rada na osnaživanju prava djece do istraživanja i predlaganja raznih aktivnosti i novih projekata. Sve su to vrijedna iskustva koja će im koristiti u nastavku školovanja, ali i kasnije u životu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime