20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Faletar: “Ako i dođe do ovrhe, riječ je o manjem dijelu nekretnina i to neće utjecati na ispunjavanje poslovnih planova Spačve”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Društvenim mrežama jučer se proširila vijest da se vinkovačka Spačva prodaje zbog ovrhe nad nekretninama u krugu tvornice. Informaciju je na svom facebook profilu objavio nezavisni vijećnik Gradskog vijeća Grada Vinkovaca, Damir Jakšić. Između ostaloga, Jakšić je napisao da je dobio informaciju, a kasnije i potvrdio istinitost tvrdnje, da se Spačva prodaje zbog ovrhe. Upitao se što će biti sa više od 700 radnih mjesta u toj tvrtki i kako će eventualna prodaja Spačve utjecati na razvoj Grada Vinkovaca. Je li informacija o prodaji Spačve istinita – upitali smo predsjednika Uprave tvrtke, Josipa Faletara. U telefonskom razgovoru rekao nam je da 700 radnih mjesta u Spačvi nipošto nije ugroženo. Zašto – pojašnjeno je u priopćenju pristiglom od Uprave u našu redakciju, kojega u nastavku u cijelosti prenosimo.

“Nastavno na upite, a povodom zaključka o prodaji nekretnina društva Drvna industrija Spačva d.d. od dana 27. rujna 2017. godine Općinskog suda u Vinkovcima pod poslovnim brojem Ovr-648/15 objavljenog na društvenim mrežama, izvještavamo da navedeni zaključak nismo još zaprimili.

No, navedeni ovršni postupak vodi se već nekoliko godina i posljedica je predstečajne nagodbe provedene u našem društvu u 2013. godini. Predmet navedenog ovršnog postupka jest potraživanje Erste banke koje je osigurano založnim pravom na dijelu nekretnina našeg društva. Prilikom sklapanja predstečajne nagodbe, banka je odlučila ne sudjelovati u predstečajnoj nagodbi, što je imalo za posljedicu da svoje potraživanje može namiriti samo ovršnom prodajom nekretnina koje su založene (tzv. odvojeno namirenje), a sada su predmet gore opisanog ovršnog postupka.

U međuvremenu spomenuta banka je svoje potraživanje (osigurano založnim pravom na nekretninama našeg društva), ustupila društvu B2 Kapital d.o.o., koje se sada nalazi u ulozi vjerovnika, odnosno ovrhovoditelja u gore navedenom ovršnom postupku.

Dakle, ne radi se o nikakvom izvanrednom događaju niti novom dugovanju našeg društva, već o potraživanju koje je evidentirano u postupku predstečajne nagodbe još u 2013. godini i povodom kojega se sada provodi postupak namirenja te tražbine i spomenuta ovrha na nekretninama.

Riječ je o manjem dijelu nekretnina u vlasništvu našeg društva Spačve, a eventualna provedba ovrhe nad tim nekretninama neće utjecati na ispunjavanje poslovnih planova našeg društva” – stoji u priopćenju kojeg potpisuje Josip Faletar, predsjednik Uprave Spačve.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime