1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Filmom Nine Violić ”Baci se na pod” otvoren 6.Filmski festival glumca u Vinkovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Projekcijom filma ”Baci se na pod” redateljice i scenaristice Nine Violić u Gradskom kazalištu ”Joza Ivakić ” Vinkovcima započeo 6. Filmski festival glumca na kojem će do 19. listopada biti prikazano sedam hrvatskih dugometražnih filmova.

Pored filma “Baci se na pod”, bit će prikazani i filmovi “Zbornica” Sonje Tarokić, “Nosila je rubac črleni” Gorana Dukića, “Glava velike ribe” Arsena Oremovića, “Punim plućima” Radislava Jovanova Gonza, “Ljeto kad sam naučila letjeti” Radimira Andrića i “Divljaci” Darija Lonjaka.

U sklopu programa Dan D – dokumentarni filmovi o Domovinskom ratu, bit će prikazan film “Pakrac 1991: Početak, obrat i pobjeda” Davora Šarića. U programu ANIMAoptik gostovat će hrvatski autor stripa Krešimir Zimonić, čije će neke od animiranih filmova gledatelji imati priliku i pogledati, kao i izložbu Zimonićevih stripova koja će biti postavljena u predvorju Gradskog kazališta Joze Ivakića.

U prostoru Ogranka Matice hrvatske Vinkovci bit će predstavljena monografija “Ivo Gregurović” o kojoj će govoriti Vedran Mlikota i Miroslava Vučić.

Posljednjeg dana festivala dodijelit će se nagrade Zlatni Orion za najbolju glavnu žensku i mušku ulogu te Srebrni Orion za najbolju sporednu žensku i mušku ulogu. O nagrađenima odlučit će članice Ocjenjivačkog suda Alma Prica, Iva Mihalić i Doris Šarić Kukuljica.

Dodijelit će se i nagrada za najbolji hrvatski igrani film – “Priznanje mladih grada Vinkovaca” o kojoj odlučuje ocjenjivački sud koji čine vinkovački gimnazijalci (“žiri mladih”), polaznici nastave Medijske kulture pod vodstvom Marije Tikvić.

Uz pohvale organizatorima, ovogodišnji festival  otvorio zamjenik gradonačelnika Josip Romić, naglasivši da danas sa sigurnošću možemo reći kako je naš grad velikim slovima upisan na kazališnoj i filmskoj glumačkoj karti Hrvatske. Dodao je i kako se Filmski festival razvija u pravom smjeru po uzoru na dugovječniji i poznatiji Festival glumca.
Filmski festival glumca organiziraju UO Asser Savus i Hrvatsko društvo filmskih djelatnika. Pokrovitelj je Grad Vinkovci.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime