4 C
Vinkovci
Četvrtak, 1 prosinca, 2022

Franjevački samostan u Vukovaru kao novo turističko odredište

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U prostorijama franjevačkog samostana u Vukovaru predstavljen je projekt Integracija kulturne baštine Franjevačkog samostana u turističku ponudu Grada Vukovara, kojeg provodi Franjevački samostan u suradnji s vukovarskim Gradskim muzejom, Turističkom zajednicom grada Vukovara, Gradom Vukovarom te Vukovarsko-srijemskom županijom. Projekt vrijedan 15 milijuna kuna, financiran iz Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara te Europskog fonda za regionalni razvoj, postat će, kako je predstavljeno, novo turističko odredište u Vukovaru.

Gotovo svaki kutak bit će iskorišten i otvoren za javnost, koja će moći posjetiti novi muzej, knjižnicu, vinoteku i suvenirnicu u okviru samostana, po složenosti i cjelovitosti baštine svrstanog među najvrijednije spomeničke građevine kontinentalne Hrvatske i registriranog kao spomenik kulture visoke A (I) kategorije.

”Od samih početaka ovdje, slažu se knjige na knjigu, kalež na kalež, slika na sliku, kip na kip, tako da kroz povijest u našem samostanu baštinimo jednu jako lijepu i bogatu umjetničku riznicu, koju želimo ovim projektom prikazati javnosti”, rekao je fra Ivica Jagodić, gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru.

Kroz projekt će biti obnovljeno i očuvano jedno nepokretno i četiri pokretna kulturna dobra: zbirka inventara samostana, tri zbirke koje obuhvaćaju knjige iz 17., 18. i 19. stoljeća te matične knjige.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime