10 C
Vinkovci
Petak, 9 prosinca, 2022

Furnirski nož, najmoderniji takav stroj u Europi, ministrica Dalić pustila u rad u vinkovačkoj Spačvi

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Izaslanstvo Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, predvođeno potpredsjednicom Vlade Republike Hrvatske i ministricom Martinom Dalić, posjetilo je vinkovačku Spačvu. Ministrica Dalić pustila je u rad furnirski nož, trenutno najmoderniji stroj te vrste koji je po prvi put instaliran u neku tvornicu u Europi.

Ovim ulaganjem vrijednim 10 milijuna kuna Spačva nastavlja višegodišnji investicijski ciklus u novu opremu i strojeve kako bi odgovorila na aktualne trendove u proizvodnji vezano za kvalitetu furnira koji mora biti potpuno ravan. Furnirski (Staylog) nož će omogućiti znatno veći kapacitet i kvalitetu obrade, dok će se novom tehnologijom značajno smanjiti udio škarta (Špigla) s 21 na 2 %.

Tijekom radnog posjeta Josip Faletar, predsjednik Uprave Spačve, upoznao je ministricu gospodarstva, poduzetništva i obrta Martinu Dalić s ključnim pokazateljima poslovanja Spačve, kao i s planovima za daljnji razvoj poduzeća. „Spačva je danas uspješno, stabilno i perspektivno poduzeće. Fokusom na izvoz proizvoda visoke dodane vrijednosti gotovo smo udvostručili prihode, a značajno smo povećali i profitabilnost. Dosad smo uložili 60 milijuna kuna u modernizaciju proizvodnje, a do 2019. namjeravamo uložiti dodatnih 60 milijuna kuna. Pritom ne samo da smo očuvali postojećih 570 radnih mjesta, već smo zaposlili 280 novih radnika. Zaista smo ponosni što smo jedan od najvećih poslodavaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji, s više od 850 zaposlenika. Ambiciozni smo u razvojnim planovima i želimo zaposliti još 200 radnika, ali da bismo to ostvarili trebamo još trupaca, izjavio je Josip Faletar, predsjednik Uprave Spačve. S ovim trenutno gorućim problemom detaljno je upoznata ministrica i njezini najbliži suradnici. Spačvini proizvodi mogu se kupiti u 30 zemalja širom svijeta, a najvažnija izvozna tržišta su Francuska, Italija i Njemačka.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime