17 C
Vinkovci
Srijeda, 28 veljače, 2024

Gabrijela Žalac preuzela Ministarstvo regionalnoga razvoja i EU fondova

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Jutros je započela primopredaja ministarstava, u većini medija najveću pozornost izazvao je susret u Ministarstvu kulture, no za područje istočne Hrvatske ipak je znatno važnije ono što je vezano uz bivši i budući resor ministra Tomislava Tolušića. U sjedištu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u Zagrebu, upriličena je svečana primopredaja dužnosti između dosadašnjeg ministra Tomislava Tolušića i novoimenovane ministrice Gabrijele Žalac. Tom prilikom dosadašnji ministar Tolušić, inače novi ministar poljoprivrede, upoznao je svoju nasljednicu s ključnim postignućima koje je ministarstvo ostvarilo tijekom njegovog mandata te predstavio započete projekte koje treba realizirati i dovršiti u mandatu nove ministrice.
Brojke potvrđuju kako je u deset mjeseci mandata ministra Tolušića zabilježen rekordan iznos povlačenja sredstava iz EU fondova koji u ovom trenutku iznosi 6,286 milijardi kuna, a do kraja godine očekuje se da će taj iznos rasti do osam milijardi kuna.
Inače, Gabrijela Žalac je Vinkovčanka koja ima dugogodišnje iskustvo u radu s EU fondovima i koja je radi boljitka svoje Slavonije i razvoja cijele Hrvatske odlučila preuzeti odgovornost te se iskreno posvetiti poslu kako bi 10,7 milijardi eura, koja su Hrvatskoj na raspolaganju iz Europske unije, što prije došlo do poduzetnika, poljoprivrednika, nezaposlenih, mladih i drugih građana Republike Hrvatske te u konačnici doprinijelo rastu gospodarstva i ravnomjernom razvoju hrvatskih regija.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime