24 C
Vinkovci
Srijeda, 22 svibnja, 2024

Gimnazijalci još uvijek bez nastave, virtualne učionice od srijede

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Hodnici škola, nakon nešto više od tri mjeseca od najdužeg štrajka u školstvu, opet su prazni. No, ovaj put tu je odluku donio predsjednik Vlade Andrej Plenković kako bi se smanjila mogućnost zaraze korona virusom. Nakon odluke o dvotjednoj obustavi nastave ravnatelji su od ministrice Blaženke Divjak dobili upute o daljnoj organizaciji nastave. Prema tim uputama organizirana je i nastava u Gimnaziji M. A. Reljkovića u Vinkovcima.

“Nastava bi se trebala odvijati prema rasporedu koje je dalo Ministarstvo, bar jedno četiri sata, a naši će ga profesori dopuniti još dvama satima te redovito slati svoje materijale”, istaknuo je ravnatelj vinkovačke gimnazije Stipe Tomić.

Maturanti vinkovačke gimnazije već od danas mogu pratiti nastavu na Sportskoj televiziji, a od srijede će za sve učenike Gimnazije predavanja biti dostupna u virtualnim učionicima. Kako bi se smanjila mogućnost prijenosa korona virusa, samo će dio nastavnog osoblja vinkovačke gimnazije biti svaki dan prisutno na svome radnom mjestu – organizirani su po aktivima, tj. kabinetima i u školi su samo prema potrebi.

“Teško je procijeniti uspješnost ovakvog tipa nastave zato što to uvelike ovisi o ozbiljnosti učenika te pripremljenosti profesora, ali to u ovim izvanrednim okolnostima moramo shvatiti ozbiljno te biti korektni i strpljivi”, poručio je Tomić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime