14.9 C
Vinkovci
Četvrtak, 17 lipnja, 2021

Gimnazijalci odlučili: “Ustav Republike Hrvatske” najbolji je film

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nakon osam dana u Vinkovcima je završio prvi Filmski festival glumca na kojemu su Vinkovčani pogledali devet dugometražnih igranih filmova i ukupno 16 projekcija iz ovogodišnje hrvatske filmske produkcije. Vinkovčani su pokazali veliko zanimanje za hrvatski film tako da je dvorana GK „Joza Ivakić“ često bila pretijesna za sve zainteresirane. Prvi Filmski Festival glumca nije donio i stručne prosudbe glumaca te priznanja najboljima, ali je zato Ocjenjivački sud mladih Vinkovčana, učenika vinkovačke gimnazije od 23 člana odlučivao za najbolji hrvatski dugometražni igrani film u 2017.godini. Nakon završne projekcije filma „Ne gledaj mi u pijat“ redateljice Hane Jušić, hrvatskog kandidata za prestižnu nagradu Oscar, donijeli su i svoju odluku.

Mladi Vinkovaca odlučili su da je najbolji film „Ustav Republike Hrvatske“ u kome igraju Nebojša Glogovac, Ksenija Marinković, Dejan Aćimović, Božidar Smiljanić, Mladen Hren i drugi.

Priznanje nosi ime „Vinkovački Orion“, a bit će dodijeljeno na drugom Filmskom festivalu glumca, koji bi se trebao ustaliti u Vinkovcima u stalnom terminu drugog tjedna u mjesecu listopadu.

Nositelji filmskog festivala glumca su Grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime