25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

GO HDZ Vinkovci daje punu potporu županu Boži Galiću

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Gradski odbor HDZ-a Vinkovci na svojoj sjednici održanoj 28.11. 2016. godine osvrnuo se na nedavne istupe čelnika GO HDZ-a Vukovar i Grada Vukovara, priopćenje vinkovačkog HDZ-a prenosimo u cijelosti:

U smislu nedavnih istupa predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Vukovar, gospodina Damira Barne i čelnika Grada Vukovara i Gradskog vijeća Vukovara kada su rekli da je“ izgradnja kanala Dunav-Sava agresija na Vukovar“ i da je „ bojišnica sa županijom otvorena“ kojim sa neprimjereno i bez argumenata napada župana Božu Galića, Gradski odbor HDZ-a Vinkovci daje punu podršku županu.

Gospodin Božo Galić se kroz svoj dugogodišnji rad i kao predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i kao župan zalagao za ravnomjerni razvoj cijele Vukovarsko-srijemske županije, ne zanemarujući niti jedan njezin dio. Naprotiv, možemo reći da je Vukovar uvijek imao posebno mjesto u njegovom radu.

Kanal Sava-Dunav nije projekt župana niti je to projekt Vukovarsko-srijemske županije, već je to jedan od 4-5 kapitalnih nacionalnih projekata i kao takvog ga treba promatrati, koje on koristi donosi cijelom ovom kraju, a nikako ga ne treba koristiti za dnevno politička razračunavanja nezadovoljnika lokalnih sredina.

S obzirom na to da su medijski napadi koincidirali s Danom sjećanja na žrtvu Vukovara, nismo smatrali primjerenim ranije odgovarati na iste, kao i na stalne prigovore da u Vukovar kao sjedište Vukovarsko-srijemske županije nisu preseljena sva sjedišta podružnica državnih tvrtki i ustanova kao i županijskih odjela i tvrtki.

Podsjećamo da najveći dio istih ima sjedište u Vukovaru (da je nedavno ukinut i Općinski sud u Vinkovcima i postao Stalna služba Općinskog suda u Vukovaru), a da su Vinkovci zemljopisno, prometno središte županije i najveći grad naše županije, koji je i u Domovinskom ratu dao svoj doprinos kao „ Vrata Hrvatske“, pa je valjda primjereno da jedan dio institucija ima svoje sjedište u Vinkovcima.

Nismo osporavali Vukovar kao administrativno sjedište Županije niti naziv vukovarsko- srijemska, premda su u gotovo svim drugim županijama najveći gradovi i sjedišta županija. Imamo i primjera da županija nosi naziv po dva najveća grada, a što sa Vinkovcima nije slučaj.

Kao i do sada zalagat ćemo se i podržavati ravnomjerni razvoj županije kao cjeline, kako Vinkovaca, tako Vukovara i svih drugih gradova i općina, bez isključivosti i podjela, na temeljima dogovora i zajedništva .

Ovakav način komuniciranja i optuživanja pripadnika iste stranke putem medija je neprihvatljiv, a eventualni problemi se rješavaju na nivou stranačkih tijela.“

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime