25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Godišnj izvještaj o izvršenju proračuna

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nakon konstituiranja vijećnici Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije održali su i prvu radnu sjednicu. Teme mahom financijske od izvršenja proračuna za 2016. godinu do onih vezanih uz izvješća o poslovanju i godišnjem izvršenju finacijskog plana Uprave za ceste Vukovarsko-srijemske županije. Godišnjem izvještaju o izvršenju proračuna Vukovarsko – srijemske županije za 2016. godinu 25 vijećnika dalo je zeleno svjetlo. Sedam vijećnika glasalo je protiv. Već po uhodanoj špranci, nakon što je podnesen izvještaj o izvršenju proračuna Vukovarsko – srijemske županije za 2016. godinu vladjući su bili mišljenja da ga treba prihvatiti jer sve njegove stavke pokazuju da je rađen skladno Odluci prema kojoj je i donešen. No tog mišljenja nisu bili vijećnici oporbe. Pozicija na ime donacije Vinkovačkoj televiziji u iznosu od 150 tisuća kuna zaapela je za oko SDP-ovom vijećniku Zlatku Ceglediju. Resorna pročelnica ga je vratila u ne tako davnu prošlost i podsjetila. ” Upravo tu poziciju izglasala je Županijska skupština prilikom donošenja odnosno usvajanja rebalansa proračuna” naglasila je v.d. Pročelnice Službe za poslove proračuna i javnih financija Sandra Adžaga. Cegeldi je zatražio i pismeno očitovanje o tome zašto Vinkovačka televizija u posljednje četiri godine nije Županiji kao suvlasniku podnijela finacijsko izvješće.

Nezavisni vijećnik Tomislav Panenić zatražio je pak pojašnjenje za trošnje proračunskih sredstava na ime putovanja i dnevnica Upravnog odjela za zdravstvo. Iznos od sedam milijuna i dvjesto tisuća kuna prilično mu je visok. Pojašnjeno mu je da su na toj poziciji evidentrani troškovi svih proračunskih korisnika. S 25 vijećničkih ruku ZA i sedam protiv usvojeno je godišnje izvješće proračuna Vukovarsko-srijemske županije u kojem stoji da je protekla godina okončana s iznosom na prihodovnoj strani od 591 milijun kuna. A to je kako je naglasila pročelnica Adžaga 91 posto u odnosu na plansku veličinu od 612 milijuna kuna. “Po prvi puta u proračunu VSŽ za 2016. godine moramo navesti sve vlastite namjenske prihode proračunskih korisnika koji su oni ostvareni nešto manje od 420 000 kuna i kada se to oduzme od ukupnih prihoda proračun je ostvaren sa 171 milijun kuna “ istaknula je Adžaga.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić uvjeren je da će ova tekuća godina kada je riječ o županijskoj blagajni biti još bolja posebice s donošenjem Zakona o financiranju jedinica lokalne samouprave.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime