16 C
Vinkovci
Nedjelja, 24 rujna, 2023

Gospodarski kriminal u Vinkovcima – oštetili državni proračun za 17 milijuna kuna

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave vukovarsko- srijemske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom i 48- godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta, kojima su stekli nepripradnu imovinsku korist na štetu državnog proračuna u iznosu od gotovo 17.000.000 kuna, izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.

Naime, u razdoblju od svibnja 2016. do svibnja 2019. godine osumnjičeni su, kao odgovorne osobe zadruge i više trgovačkih društava sa sjedištima u Vinkovcima, koristeći zakonsku mogućnost da zadruga ostvaruje pravo na pretporez odmah po zaprimanju računa neovisno o plaćanju usluga, međusobno ispostavljali lažne račune koje nisu plaćali, a koje su prikazivali u poslovnim knjigama, te neosnovanim iskazivanjem pretporeza po lažnim računima umanjili porezne obveze koje su bili

dužni plaćati, čime su oštetili državni proračun za više od 16.946.000 kuna.

Također je utvrđeno kako su osumnjičeni u tom razdoblju, suprotno zakonskim propisima, poslovne knjige vodili na temelju nevjerodostojnih knjigovodstvenih isprava i na taj način onemogućili preglednost poslovnih događaja.

Osumnjičeni su danas predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske te protiv njih slijedi kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Utaja poreza ili carine“, „Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga“ i „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“ Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime