17 C
Vinkovci
Srijeda, 28 veljače, 2024

”Gospodarstvo istočne Hrvatske – vizija i razvoj”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Osijeku je danas u organizaciji osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera i Ekonomskog fakulteta u Osijeku održan 6. međunarodni znanstveni simpozij Gospodarstvo istočne Hrvatske – vizija i razvoj. Riječ je o trodnevnom događaju kojemu cilj poticanje znanstvenika, stručnjaka i gospodarstvenika iz Hrvatske i inozemstva na istraživanja utemeljena na potencijalima kojima raspolaže istočna Hrvatska. Na dosadašnjim simpozijima predloženi su brojni projekti koji se mogu uklopiti u strategiju razvoja Republike Hrvatske i na taj način, poručuju organizatori osječkog simpozija, želi se pripomoći Vladi RH u donošenju stimulativnih programa za gospodarski prosperitet.
– Trudimo se koliko je u našoj moći kako bismo animirali naše znanstvenike i stručnjake da kroz analize i vizije daju svoj doprinos razvoju gospodarstva. Bilo bi dobro kada bi Vlada RH uvažila naše prijedloge i ideje te ih koristila za izradu strategije razvoja Hrvatske, osobito njezina istoka – kaže prof. dr. sc. Anka Mašek Tonković, predsjednica Organizacijskog odbora.
Aktualna Vlada prema Slavoniji i Baranji iskazuje poseban senzibilitet, naglasila je ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac.
– Aktualna Vlada je prijatelj Slavonije što se između ostalog pokazalo i pokretanjem Projekta Slavonija iz čije smo ukupne svote od 18,7 milijardi kuna ugovorili oko 1,1 milijardu kuna – napomenula je ministrica Žalac koja je nazočila svečanom otvorenju trodnevnog osječkog događaja na kojem će biti obrađene brojne teme i predstavljeni brojni radovi koji ne bi trebali biti sami sebi svrha, već poticaji i prijedlozi za poboljšanje postojeće situacije, brži gospodarski rast i zapošljavanje kako bi se, iskorištavanjem ovdašnjih potencijala, stvorili uvjeti za kvalitetan život stanovništva na istoku Hrvatske.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime