13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Grad pomaže mikro poduzetnike-prijave moguće od 25.srpnja

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U okviru Programa poticanja poduzetništva na području grada Vinkovaca za 2021. – 2023. godinu, na web stranicama Grada objavljen je natječaj iz Mjere 1 – Ulaganje u tehnologiju i ljudske potencijale.

Riječ je o natječaju koji je namijenjen vinkovačkim mikro poduzetnicima koji posluju minimalno 12 mjeseci, a kojima Grad dodjeljuje potpore u visini do 80% i maksimalno 30 tisuća kuna za nabavu strojeva, uređaja, opreme, alata, uređenje interijera, nabavku informatičke opreme i sustava te za promotivne aktivnosti. Kao i u prethodna četiri natječaja, osnovni uvjet poduzetnicima jest povećanje godišnje neto plaće zaposlenicima u visini od 10%.

„Kroz prethodna tri natječaja imali smo ukupno 153 uspješno prijavljena projekta koje je Grad sufinancirao u iznosu od 3 milijuna i 592 tisuće kuna, a kroz koje je 348 zaposlenika dobilo povećanje plaće od 10 posto. Upravo temeljem prethodnog iskustva i ovaj put očekujemo veliki broj prijava s kvalitetnim projektima koji će unaprijediti poslovanje naših mikro poduzetnika, ali i kroz koje će se osigurati dodatno povećanje plaća zaposlenika u takvim mikro subjektima“, ističe pročelnik Upravnog odjela gospodarstva Hrvoje Niče.

Iako je Natječaj objavljen danas, prijave projekata bit će moguće podnositi od 25. srpnja 2022. godine od 8:00 sati do 31. kolovoza 2022. godine do 15:30 sati. Novost u odnosu na prethodne natječaje je to da dodatne bodove mogu ostvariti mladi poduzetnici te žene poduzetnice. Izmjene u odnosu na prošlogodišnji natječaj tiču se još i rokova za nabavu predmeta projekta, kao i poduzetnika-paušalaca koji su ujedno i samozaposleni u svojim poslovnim subjektima.

„Ovom prigodom pozivamo sve mikro poduzetnike da dobro prouče uvjete natječaja te da se, ukoliko ispunjavaju iste, svakako i prijave. Želimo naglasiti kako svaki poduzetnik unaprijed može izračunati svoje bodove čime je transparentnost natječaja podignuta na najvišu razinu jer je isključena subjektivnost u cijelom procesu, a o čemu mogu svjedočiti i svi poduzetnici koji su se prijaviti na ovaj natječaj Grada Vinkovaca u prethodne tri godine. Isto tako, kroz ovaj natječaj svakom poduzetniku se jamči kako će dobiti točno onaj iznos koji traži bez ikakvih proporcionalnih umanjenja, naravno ukoliko su ispunjeni svi uvjeti natječaja“, poručuje Niče.

Ukupno raspoloživa sredstva namijenjena za dodjelu potpora po ovom Natječaju iznose 600 tisuća kuna. Jednak iznos dodjeljivao se i u prethodnim godinama, no, važno je naglasiti kako su na sva tri prethodna natječaja, nakon ocjenjivanja projekata, u konačnici povišena inicijalno predviđena sredstva čime su svi poduzetnici koji su ispunjavali uvjete dobili točno one iznose koje su tražili.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime