-0 C
Vinkovci
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Grad Vinkovci će i ove godine umirovljenicima uljepšati uskršnje blagdane isplatom uskrsnica

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Grad Vinkovci i ove će godine svojim umirovljenicima s najnižim primanjima uljepšati uskršnje blagdane isplatom uskrsnica.

Ovisno o visini primanja, umirovljenici s mirovinama do 2.500 kuna dobit će od 200 do 400 kuna, a novost je kako će po prvi put uskrsnice dobiti i korisnici osobne invalidnine.

Sukladno tome značajno je povećan i iznos sredstava koje je Grad osigurao za uskrsnice i božićnice, s milijun kuna koliko je izdvojeno prošle, na 1,5 milijuna kuna za ovu godinu.

„Iz godine u godinu nastojimo osigurati što veća sredstva za ovu namjenu, korisnici osobne invalidnine će po prvi put dobiti uskrsnice, a nadamo se kako ćemo u budućnosti moći podignuti i cenzuse. Ovo je skroman poklon koji će ipak, vjerujem, našim umirovljenicima uljepšati nadolazeće uskrsne blagdane. Ako se uzme u obzir da smo ovih dana sa srednjim školama dogovorili financiranje priprema za državnu maturu učenicima, a danas i donijeli odluke o isplati uskrsnica umirovljenicima, onda je jasno kako smo u svakom trenutku fokusirani na naš projekt Vinkovačka obitelj koji obuhvaća sve generacije“, istaknuo je nakon današnje sjednice Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

Predsjednik Odbora Marinko Lukenda naglasio je kako su sredstva koja se izdvajaju za božićnice, uskrsnice i ostale potrebe umirovljeničke populacije iz godine u godinu sve veća. Objasnio je i kako će korisnici osobne invalidnine dobiti 200 kuna uskrsnice, umirovljenici s mirovinom do 1.000 kuna – 400 kuna, oni s 1.000 do 1.500 kuna – 300 kuna i oni čije su mirovine od 1.500 do 2.500 kuna – 200 kuna.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime