20 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Grad Vinkovci financira pripreme za državnu maturu učenicima vinkovačkih srednjih škola

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Svjesni važnosti kvalitetnih priprema za državnu maturu, a kako bi učenici postigli što bolje rezultate te kako bi kroz cijeli proces prošli sa što manje stresa, iz Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Vinkovaca ponudili su vinkovačkim srednjim školama potporu u financijskom dijelu organizacije priprema.

Grad Vinkovci tako će financirati pripreme za državnu maturu učenika Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara iz predmeta hrvatski jezik u ukupnom trajanju od 32 školska sata, u kojima će sudjelovati 70 učenika završnih razreda smjer medicinska sestra/tehničar opće njege te veterinarski tehničar.

Također, dogovoreno je financiranje priprema za držanu maturu i za učenike Gimnazije M.A. Reljkovića iz predmeta hrvatski jezik, engleski jezik i matematika. Za pripreme iz hrvatskog jezika zainteresirano je 100 učenika koji će biti podijeljeni u dvije skupine i kojima će pripreme iz ovoga predmeta trajati 35 školskih sati. Iz predmeta matematika provodit će se pripreme za 62 učenika u trajanju od 40 školskih sati, a pripreme za engleski jezik pohađat će 32 učenika u trajanju od 35 školskih sati.

„Iako se učenici za državnu maturu pripremaju kroz cijelo svoje srednjoškolsko obrazovanje, zbog cijele situacije i problema s pandemijom odnosno zbog provođenja on-line nastave, koja je zasigurno utjecala na kvalitetu naučenog, odlučili smo našim srednjoškolcima ove godine pomoći u završnim pripremama. Želja nam je na ovaj način doprinijeti da učenici prošire svoje znanje i steknu dodatno samopouzdanje pred polaganje mature. Organizaciju priprema omogućile su i nove blaže epidemiološke mjere jer imamo mogućnost miješanja razrednih odjela što olakšava organizaciju priprema. Škole koje imaju manji broj zainteresiranih učenika mogu u dogovoru s drugim srednjoškolskim ustanovama zajednički organizirati program i na taj način izaći u susret svojim učenicima“, objašnjava pročelnica Andrea Vinković. Napominje i kako će se pripreme održavati subotom uz minimalan broj od 20 učenika.

Uz dvije navedene škole, za ovaj vid gradske pomoći zainteresirani su i u Poljoprivredno šumarskoj školi i to za provođenje priprema iz hrvatskog, engleskog i matematike, za ukupno 45 učenika.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime