21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Grad Vinkovci i za ovu školsku godinu osigurao pomoćnike u nastavi

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Bliži nam se kraj još jednih školskih praznika, približava se nova nastavna godina, a učenici i roditelji se pripremaju na sve izazove koji ih očekuju. Kako bi se s tim izazovima lakše suočili roditelji koji imaju djecu s teškoćama te s ciljem pružanja jednakih mogućnosti za sve učenike, Grad Vinkovci i za ovu je školsku godinu osigurao asistenciju učenicima s teškoćama u razvoju.

To je ostvareno kroz projekt „Osiguravanje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u Vinkovcima 2022/23“. Projektna prijava je pripremljena u suradnji Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA, Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Vinkovaca i osam koordinatora predstavnika osnovnih i srednje glazbene škole. Sukladno pravilima iz Poziva, projektni prijedlog je prijavljen u maksimalnom iznosu, te je vrijednost projekta gotovo 2 milijuna kuna. Grad Vinkovci sufinancira projekt s 200 tisuća kuna odnosno s ukupno 10% vrijednosti, dok je preostali iznos bespovratno sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Cilj projekta je osiguravanje individualne podrške za 53 djece s teškoćama u razvoju u svrhu povećanja njihove socijalne uključenosti i integracije unutar redovnog odgojno-obrazovnog sustava, jačanje znanja i kompetencija pomoćnika u nastavi kroz njihovo zapošljavanje i senzibilizacija javnosti o pravima i mogućnostima učenika s teškoćama u razvoju. Važno je za napomenuti kako je kroz godine provođenja ovakvih projekata uočena sve veća potreba za pomoćnicima u nastavi te se u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti prilagođavaju novoj situaciji osiguravanjem dodatnih financijskih sredstava iz gradskog proračuna.

Provedba projekta započinje već u kolovozu i traje do kolovoza 2023. godine. Prva faza predviđa raspisivanje natječaja za zapošljavanje, u ovoj nastavnoj godini potreba je za 45 pomoćnika u nastavi i za jednim stručnim komunikacijskim posrednikom, raspoređenima u sedam osnovnih škola i srednjoj glazbenoj školi. Natječaj je u najavi od 12. kolovoza 2022. godine, te svi koji zadovoljavaju uvjete natječaja mogu prema uputama dostaviti traženu dokumentaciju.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime