28.5 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Grad Vinkovci na četvrtom mjestu među hrvatskim gradovima po izdvajanjima za stipendije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vinkovci su s 314.000 eura na visokom četvrtom mjestu među hrvatskim gradovima po izdvajanjima za studentske i učeničke stipendije. Vodeći je Varaždin koji je za svoje učenike i studente u ovoj godini osigurao 500.000 eura, druga je Koprivnica s 396.348, a treći Biograd s 367.000 eura izdvojenih za stipendije. Vinkovci su, dakle u biranom društvu koje najviše izdvaja za svoje učenike i studente, a zanimljivo je primijetiti kako su se iza grada na Bosutu smjestili puno veći gradovi.

Ovakvi podaci ne čude, reći će gradonačelnik Ivan Bosančić, jer u gradskoj upravi godinama nastoje što većem broju studenata osigurati stipendije. Tako je za ovu školsku i akademsku godinu čak 350 vinkovačkih studenata i srednjoškolaca dobilo gradsku stipendiju, što je najveći broj stipendista u jednom gradu u ovom dijelu Hrvatske, od Iloka do Zagreba.

„Ulaganje u znanje, u naše studente i učenike, ulaganje je u sigurnu i svjetlu budućnost Vinkovaca. Oni će jednoga dana graditi i razvijati ovaj grad, a mi smo tu da im danas pomognemo kako bi što lakše prošli kroz period srednjoškolskog i fakultetskog obrazovanja“, ističe Bosančić te napominje kako su studentske i učeničke stipendije samo dio izdvajanja za djecu, mlade i mlade obitelji.

Naime, za aktualnu školsku godinu ukupno su 2.593 učenika vinkovačkih osnovnih škola dobila vaučere za kupnju školskog pribora, uručeno je 157 nagrada i priznanja učenicima i njihovim mentorima. U prošloj godini osigurani su i novi ugovori te veća primanja za ukupno 45 pomoćnika u nastavi i pet pomoćnika u vrtićima koji brinu o djeci s poteškoćama, a od ove godine raste naknada za novorođene bebe koja će po novom iznositi 300 eura za prvo, 400 eura za drugo i 500 eura za treće i svako sljedeće dijete. Za 30% povećan je i iznos sufinanciranja vrtića korisnicima dječjeg doplatka.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime