21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Grad Vinkovci nastavlja pružati potporu vinkovačkom HGSS-u i u ovoj godini

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U prostorijama HGSS Stanica Vinkovci, Sporazum o financiranju, vrijedan 50 tisuća kuna,  potpisali su uime Grada Vinkovaca, gradonačelnik Ivan Bosančić i Zlatko Becić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Vinkovci.

-”Drago nam je da imamo ovako izvrsno opremljenu i uigranu ekipu koja je uvijek spremna odgovoriti na bilo koji problem, kako na području grada Vinkovaca tako i na području cijele Hrvatske. Gdje god je bilo potrebno, oni su bili tamo. Nadam se kako ćemo u budućem vremenu moći još više doprinijeti njihovom radu, ali već sada smo impresionirani razinom na kojoj se nalaze. Možemo se nadati kako ćemo ih što manje trebati, ali da nam i jednom zatrebaju i to je puno te zato moraju biti na ovoj razini na kojoj su danas. Na tome im hvala, hvala im na nesebičnom trudu koji daju za našu zajednicu, a mi smo tu da im pomognemo osigurati sve što je potrebno kako bi oni mogli pomoći drugima”, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Zlatko Becić,  pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Vinkovci, istaknuo je odličnu suradnju s Gradom Vinkovcima, te zahvalio gradonačelniku Bosančiću na sredstvima u ovoj godini.

-”Kad govorimo stanju opreme, trenutno smo u nabavci dva potražna psa. Jedan je već stigao, donacija uzgajivača iz Našica, a drugi dolazi za mjesec dana iz Iloka. Sad počinjemo s njihovom obukom i ulaganjem u te pse, ali i popunjavamo i obnavljamo opremu koju imamo. U ovoj godini planiramo nabaviti dio ronilačke opreme jer prošle godine smo nabavili jedan dio opreme, osobne opreme, a sad bi išli na zajedničku opremu što znači agregate, kompresore, suha odjela, podvodnu radio komunikaciju i slično”, rekao  je Becić.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime