19 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Grad Vinkovci i Općine osigurat će dva nova respiratora

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na inicijativu vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića u gradskoj vijećnici je s načelnicima općina održan sastanak na temu pomoći Općoj županijskoj bolnici Vinkovci. Općine koje gravitiraju na vinkovačkom području osigurat će, zajedno s Gradom Vinkovcima, još dva respiratora koji bi mogli biti spasonosni za životno ugrožene. Još jedna je to u nizu mjera kojom se želi sprječiti neželjene situacije s korona virusom. Iako vinkovačka bolnica inače raspolaže sa ukupno pet respiratora, trenutno ih je četiri. Jedan je, naime, posuđen Kliničkom bolničkom centru Osijek kao regionalnom centru.

– Nadajmo se, uz dobru organizaciju i našu odgovornost kroz sve ove dane, da možda neće nikad biti upotrebljeni u punoj količini, ali nikad ne znamo, obzirom da se kriza u drugim zemljama pokazala praktički bez nadzora – rekao je predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Vinkovci Mladen Karlić.

Opća županijska bolnica Vinkovci bi, u slučaju drastičnog povećanja broja zaraženih, preuzimala dio pacijenata pa su Općine i načelnici Općina prijedlog, naravno, prihvatili, sve s ciljem sprječavanja neželjenih situacija s virusom koji iz sata u sat u svijetu odnosi nove žrtve. Opreza, upozoreno je, nikada dovoljno. Posebice uzimajući u obzir činjenicu da se tijekom ovih dana veliki broj građana vraća s privremenog rada u inozemstvu.

– Zahvaljujem svim kolegama, načelnicima Općina i gradonačelnicima koji gravitiraju na našem području. Svi su iskazali želju i potrebu pomoći. Pozvali smo ravnatelja, ponudili se za pomoć i on je rekao u kojem smjeru će to ići – zaključio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime