17 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Grad Vinkovci osigurao božićnice za gotovo 3000 umirovljenika i korisnike osobne invalidnine

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Grad Vinkovci i ove godine svojim će umirovljenicima s najnižim primanjima božićnicama uljepšati božićne blagdane, isplata počinje u ponedjeljak 5. prosinca, a o mjestu i vremenu isplate umirovljenici će biti na vrijeme obaviješteni.

Ovisno o visini primanja, umirovljenici s mirovinama do 2.500 kuna dobit će od 200 do 400 kuna, a novost je kako će po prvi put božićnice dobiti i korisnici osobne invalidnine. Potvrđeno je to na današnjoj sjednici Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi Grada Vinkovaca. Za ovu godinu povećan je iznos sredstava koje je Grad osigurao za isplatu uskrsnica i božićnica, s milijun kuna koliko je izdvojeno prošle, na 1,5 milijuna kuna za ovu godinu.

„Na popisu trenutno imamo 2.680 umirovljenika i 274 korisnika osobne invalidnine koji će početkom idućeg mjeseca dobiti božićnice. Iz godine u godinu nastojimo osigurati što veća sredstva kako bi našim umirovljenicima omogućili da u što boljem raspoloženju dočekaju božićne blagdane. Iako je ovo jedan skroman poklon vjerujem kako će mnogima dobro doći, a želja nam je u budućnosti i dodatno podignuti cenzuse kako bi obuhvatili što veći broj umirovljenika“, istaknuo je nakon sjednice Odbora zamjenik gradonačelnika Josip Romić. Naglasio je i kako je proljetos za uskrsnice za 2.676 umirovljenika i korisnika osobne invalidnine isplaćeno gotovo 600 tisuća kuna.

„Podizanje iznosa samih božićnica i cenzusa odnosno obuhvaćanje sve većeg broja umirovljenika iz godine u godinu, pokazatelj je koliko smo konstantno usmjereni i fokusirani na projekt “Vinkovačka obitelj” koji obuhvaća sve generacije, od novorođenčadi, školaraca i studenata pa sve do umirovljeničke populacije“, poručio je Romić.

Korisnici osobne invalidnine dobit će 200 kuna božićnice, umirovljenici s mirovinom do 1.000 kuna – 400 kuna, oni s mirovinom od 1.000 do 1.500 kuna – 300 kuna i oni čije su mirovine od 1.500 do 2.500 kuna – 200 kuna.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime