15 C
Vinkovci
Petak, 29 rujna, 2023

Grad Vinkovci planiraju proširenje poduzetničkih zona Jošine i Zalužje. Prepreka – zone u okruženju

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vlasnici poduzetničkih zona pretežno su jedinice lokalne samouprave, općine i gradovi. Stoga su organizatori – županijska agencija za razvoj Hrast i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta sve sudionike ovog procesa okupili na okrugli stol s temom Razvoja poduzetničke infrastrukture. Iz ministarstva su najavili promjenu zakonodavnog okvira, a radi se o mogućnosti darivanja državne imovine za izgradnju poduzetničkih zona. U skladu s najavljenim natječajima iz gradske razvojne agencije grada Vinkovaca VIA najavili su proširenje dviju postojećih zona u gradu.

– Planiramo proširenje gospodarskih zona, tako da je natječaj definitivno izvor financiranja za te buduće zone, tako da se tu moramo znati orijentirati kako na način biti indikatori tog natječaja. Govorimo o proširenju i o izgradnji komunalne infrastrukture u novoj zoni – rekla je Mirta Štrk, direktorica Agencije za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA

Iz Upravnog odjela za gospodarstvo grada Vinkovaca pak istaknuli su zadovoljstvo iskorištenim parcelama, ali i brojem gospodarskim subjekata, osobito na gospodarskoj zoni Zalužje u kojoj je 40-ak gospodarskih subjekata.

Trenutan problem za proširenje vinkovačkih zona, predstavljaju zone u okruženju koje imaju slobodnih parcela. Primjerice gospodarska zona u Ivankovu nema ni jednog stanara.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime