22 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Grad Vinkovci uručio vaučere za kupnju školskog pribora osnovnoškolcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Uz svjedodžbe za uspješno završenu školsku godinu, učenici od 2. do 8. razreda vinkovačkih osnovnih škola ovih dana dobit će i vaučere u vrijednosti od 500 kuna za kupnju školskog pribora.

Ovo je peta godina zaredom kako u Gradu nastoje roditeljima olakšati kupnju školskih potrepština i tako pomoći u pripremi za početak nastave, a ovoga puta osigurano je 1,2 milijuna kuna za 2.380 vaučera koje će roditelji moći iskoristiti u vinkovačkim knjižarama.
Ako tome pridodamo i novčanu pomoć učenicima prvih razreda osnovnih i srednjih škola, onda dolazimo do brojke od preko 3.000 učenika koji su obuhvaćeni našim programima. Uzimajući u obzir općeniti rast cijena te samim time i školskih potrepština, cilj nam je pomoći roditeljima kako bi svoje školarce što lakše pripremili za novu školsku godinu“, ističe gradonačelnik Ivan Bosančić koji je danas posjetio Osnovnu školu Bartola Kašića u Vinkovačkom Novom Selu.

Djeci je ovom prigodom poželio da ugodno provedu ljetne praznike, da uživaju, ali i da pronađu vremena da nešto i pročitaju te spremni dočekaju novu školsku godinu. Nastavnicima je zahvalio na trudu i radu i svemu što su činili kako bi učenicima prenijeli znanje.

U ovoj školi podijeljena su ukupno 244 vaučera, a ravnateljica Vlasta Pavlović Elez naglašava kako je danas stanje svima sve teže, ali i da postoje obitelji koje su u izrazito nepovoljnoj ekonomskoj situaciji.

„Sigurna sam kako će ovi vaučeri biti od velike koristi i zahvalna sam gradonačelniku što pronalazi načina kako pomoći roditeljima i učenicima. Što se tiče same školske godine, moram napomenuti kako smo ponovno imali kombiniranu nastavu, uživo i online. Zahvaljujući povoljnoj situaciji i kod nas je sada bolja situacija u školi, manje je izostanaka, učenici redovito pohađaju nastavu. Zadovoljni smo na kraju, a nadamo se kako će u sljedećoj školskoj godini situacija biti još povoljnija i da nećemo imati izostanaka, odnosno da će se nastava moći odvijati neometano“, rekla je ravnateljica Pavlović Elez.

Vaučeri za kupnju školskih materijala učenicima od 2. do 8 razreda samo su jedna od mjera kojima Grad nastoji pomoći obiteljima s djecom. Prva od mjera je naknada za svako novorođeno dijete, sufinancira se i boravak djece u vrtićima, po 1.000 kuna dobivaju učenici prvih razreda osnovnih i srednjih škola, a srednjoškolci uz besplatan gradski prijevoz mogu ostvariti pravo i na učeničke stipendije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime