21 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Grad Vinkovci vlasnicima pasa financira cijepljenje i mikročipiranje njihovih ljubimaca

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Cijepljenje i mikročipiranje pasa od presudnog je značaja pri sprječavanju širenja bolesti među životinjama, ali i za rješavanje problema s napuštenim kućnim ljubimcima.

Iako su brojke cijepljenih i čipiranih pasa općenito u porastu u odnosu na period kada se tek kretalo s ovakvom praksom, još uvijek ima vlasnika koji svoje ljubimce iz razno raznih razloga ne čipiraju, dio čak i ne cijepi, a razlog za izbjegavanje ove zakonske obveze uglavnom je financijske prirode. Grad Vinkovci stoga i ove godine vlasnicima pasa financira prvo cijepljenje protiv bjesnoće, dehelmintizaciju odnosno čišćenje životinje od parazita te trošak mikročipiranja.

Gradonačelnik Ivan Bosančić ističe kako je cilj prvenstveno financijski pomoći građanima, da se nitko od vlasnika pasa ne odluči ne cijepiti ili čipirati psa iz tih razloga.
„Nije zanemariva ni ušteda jer svaka kuna koja ostane u kućnom budžetu uvijek dobro dođe. Vjerujemo kako na ovaj način u velikoj mjeri pridonosimo i da u Vinkovcima imamo što manje napuštenih životinja. Psi nikada nisu krivi za probleme u kojima se nađu, od kućnog ljubimca postaju lutalice prvenstveno zahvaljujući neodgovornim vlasnicima kojih će, nadamo se, biti sve manje“, poručuje gradonačelnik.

Pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada Marko Dujmić poziva vlasnike pasa da se za sredstva prijave putem Javnog poziva objavljenog na stranicama Grada, uz napomenu kako pravo na financiranje imaju samo građani grada Vinkovaca. Maksimalni iznos financiranja je 250 kuna (33,18 EUR) po psu od čega se 150 kuna (19,91 EUR) odnosi na cijepljenje i dehelmintizaciju, 90 kuna (11,95 EUR) na mikročipiranje i 10 kuna (1,33 EUR) na izdavanje putovnice za psa.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime