20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Grad Vukovar kupio 69 hektara građevinskog zemljišta

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Grad Vukovar postao je novi vlasnik 69 hektara građevinskog zemljišta, koje se do sad nalazilo u vlasništvu tvrtke Borovo d.d. Zemljište vrijedno 36 milijuna i 317 tisuća kuna najveća je ovogodišnja investicija gradskih vlasti, a u budućnosti će, nadaju se novi vlasnici služiti u svrhu jačanja gospodarstva u gradu na Dunavu.

Nadu u to daje i veliko zanimanje potencijalnih ulagača zainteresiranih za parcelu, koja se nalazi na strateški idealnom mjestu. “Ovo zemljište zanimljivo je iz više razloga. S jedne strane leži na obali Dunava, a s presotalih strana omeđeno je državnom cestom,” rekao je Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik na medijskoj konferenciji, gdje je predstavljena ova gradska investicija.

Pomogao je Grad Vukovar ovom kupnjom i Borovu da dođe do itekako im bitnih financijskih sredstava. Gordana Odor, predsjednica uprave Borova d.d.nije krila zadovoljstvo kupnjom ove parcele od strane Grada Vukovara jer, kako je rekla, u trenutku njezinoga dolaska na čelo ove tvrtke prije četiri mjeseca, zatekla je dug u iznosu od 100 milijuna kuna. Ali i stisku s vremenom…jedan od prvih zadataka bio je odgoditi naplatu dospjelih potraživanja, što je nova uprava uspješno učinila, te nastavila s poslom dalje.

Spriječit će ova sredsstva pristigla u Borovo i potencijalnu blokadu, samim tim i stečaj tvrtke. Dijelom dobivenog novca bit će isplaćen dug, bar jedan dio duga vjerovnicima ne bi li koliko toliko povratili njihovo povjerenje, te nastavili poslovnu suradnju. Dok će najmanji dio sredstava biti uložen u redovito održavanje proizvodnje i pripremu nove kolekcije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime