19 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Grad Vukovar od danas vlasnik sportskog doma i igrališta u Borovu naselju

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Više od 4 milijuna kuna tržišno vrijedi nekretnina, čiji je vlasnik postao Grad Vukovar – a riječ je o sportskom domu površine 475 četvornih metara i sportskom igralištu većem od 25 tisuća četvornih metara. Nekretnina je prešla u vlasništvu Grada Vukovara potpisom na Ugovor o darovanju nekretnina, kojeg su stavili vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i ravnatelj Centra za restrukturiranje i prodaju Milan Plećaš, uz nazočnost ministra državne imovine, Marija Banožića.

“Riječ je o nekretnini koja je poprilično devastirana još od ratnih djelovanja i od zuba vremena koji su uzeli svoje”, rekao je prilikom potpisivanja Ugovora o darovanju, vukovarski gradonačelnik, Ivan Penava, dodavši da se na projektu prijenosa nekretnine iz vlasništva države u vlasništvo Grada Vukovara radilo proteklih godinu dana, kako bi se riješile sve pravne zapreke.

Na novinarski upit je li znakovito vrijeme dolaska ministra državne imovine u Vukovar s darovnim ugovorima, 5 dana prije unutarstranačkih izbora u HDZ-u i može li se to pripisati pokušaju amortizacije odnosa između aktualnog predsjednika HDZ-a i Penave kao pripadnika protivničkog tabora – Penava je odgovorio:

“Nema se tu šta amortizirati, uvijek sam pohvaljivao bez obzira na političku opciju koja je vladala – tko je gradu Vukovaru napravio dobro, taj će uvijek dobiti pohvalu. Nema ovo veze s bilo kakvim tajmingom, bilo nam je potrebno i stalo da ovaj stadion dobijemo i u tome smo, zahvaljujući kvalitetnoj suradnji i uspjeli!”

Inače, Ministarstvo državne imovine temeljem Zakona o upravljanju državnom imovinom do sada je u Vukovarsko-srijemskoj županiji, s jedinicama lokalne samouprave, potpisalo 16 ugovora o darovanju, ukupne vrijednosti 147 milijuna kuna. Tu je i 11 tabularnih izjava i 15 ugovora po drugim osnovama – naglasio je ministar državne imovine Mario Banožić.

Time pokazujemo praksu da Ministarstvo državne imovine, kako u VSŽ tako i u drugim županijama aktivno sudjeluje u prijenosu vlasništva državne imovine za koje jedinice lokalne samouprave pokažu zanimanje za daljnjim ulaganjem i investicijom”, istaknuo je Banožić.

Sportski dom i sportsko igralište u Borovu naselju zauzimaju ukupnu površinu od više od 26 tisuća četvornih metara, a nekretnine vrijede 4 milijuna i 145 tisuća kuna.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime