4.2 C
Vinkovci
Srijeda, 19 siječnja, 2022

Grad Vukovar i službeno preuzeo osnivačka prava nad osnovnim školama

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U vukovarskoj Gradskoj vijećnici održana je medijska konferencija povodom prijenosa osnivačkih prava nad vukovarskim osnovnim školama, s Vukovarsko-srijemske županije na Grad Vukovar. Osnivačka prava nad osnovnim školama Gradu Vukovaru pripala su s prvim danom siječnja ove godine. Vukovarsko gradsko poglavarstvo inicijativu za prijenos osnivačkih prava nad osnovnim školama prvi je puta pokrenulo 2002. godine.

Jednoglasno donesenom Odlukom o preuzimanju osnivačkih prava nad osnovnim školama u gradu Vukovaru na sjednici vukovarskog Gradskog vijeća i potpisivanjem Ugovora o prijenosu osnivačkih prava, sklopljenog između Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, sva osnivačka prava su prenesena na Vukovar 1. siječnja 2019. godine.

Za financiranje i obnovu osnovnih škola, Grad Vukovar je u svom proračunu za 2019. godinu predvidio iznos od 2.100.000 kuna.

Sedam osnovnih škola na području Vukovara trenutno polazi 1860 učenika. S prelaskom osnivačkih prava na Grad Vukovar, na vidiku su i novi projekti u svim osnovnim školama u gradu, najavljeno je.

U gradskoj upravi svjesni su odgovornosti koja se od njih od sada očekuje. Svi se nadaju zajedničkoj suradnji i brizi, a posebne nade polažu u uspješno rješavanje svih dosadašnjih problema.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime