29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Grad Vukovar u 2016. godini poslovao bez ijedne nepravilnosti

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Gradu Vukovaru u 2016. godini sve po zakonu i pravilima, bezuvjetni je to nalaz financijske revizije nadležnog Državnog ureda. Značajan po tome, jer je ovo prvi puta u 21 godinu, odnosno od 1995., otkad Ured obavlja reviziju knjigovodstvene evidencije u Vukovaru.

“Nisu utvrđene nikakve nikakve nepravilnosti niti propusti u knjigovodstvenim knjigama po prvi puta te je sukladno tome izrečeno bezuvjetno mišljenje”, pojasnio je Penava. Prvi bezuvjetni nalaz rezultat je, kažu iz Grada Vukovara, racionalizacije poslovanja i upravljanja gradskom imovinom prema zakonima struke. “Zbog svega toga je pri Upravnom odjelu za financije osnovan Odsjek za prisilnu naplatu, jer je upravo jedna od zamjerki revizije u prethodnim vremenima bila slaba skrb o naplaćivanju potraživanja Grada Vukovara”, kaže prvi čovjek grada.

Otvaranjem navedenog odjela riješena su potraživanja u iznosu od nekoliko milijuna kuna, kažu iz grada, a uz to, da misle ozbiljno racionalizirati poslovanje, pokazali su i time što je smanjen broj službenih automobila, s 13 na 6. Dio ostalih dugogodišnjih nepravilnosti uklonjen je tijekom prošle godine. Iste godine zadovoljena je i zakonska forma po pitanju, kako su iz Državnog ureda za reviziju naveli, nerealnog proračuna i nepostojanja plana razvojnih programa, sukladno Zakonu o proračunu, što je na koncu uz ostale postupke dovelo do bezuvjetnog nalaza Državnog ureda za reviziju.

A čime ponositi se, imaju Vukovarci i po poslovanju na području cestovne infastrukture. Trenutno se radi na 20-ak mjesta u gradu, a dovršena je sanacija pješačko-biciklističke staze između Ulice kardinala Alojzija Stepinca i naselja Olajnica, u dužini 175 metara. Staza je, posebice starijim građanima, dosad predstavljala opasnost zbog brojnih oštećenja, a njenom sanacijom započelo je i dovođenje u planiranu namjenu okolne površine, na kojoj su za vrijeme Domovinskog rata izgrađeni nelegalni montažni objekti. S hortkulturalnim uređenjem ukupna uređena površina iznosi 560,00 m2, a vrijednost izvedenih radova je 280.000,00 kuna s PDV – om. Inače, sanacija pješačko-biciklističke staze na spoju Ulice kardinala Alojzija Stepinca i naselja Olajnica je prva faza sanacije na dionici prema naselju Rupe, nakon čega bi i ovaj dio grada konačno trebao dobiti novi vizualni identitet.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime