29 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Građani dragovoljno predali oružje i minsko-eksplozivna sredstva

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Dvojica građana izvijestili su vukovarsko-srijemsku policiju o svojoj namjeri dragovoljne predaje oružja i ubojitih sredstava, dok je treći izvijestio o pronalasku ubojitog sredstva u niskom raslinju na obali pored korita rijeke Stara Vuka u šumi Adica u Vukovaru.

Prilikom postupanja po ovim dojavama, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je od prvog građanina preuzeo jednu pušku, tzv. „tanđaru“, od drugog građanina ukupno 872 komada streljiva različitog kalibra i 16 spremnika za automatsku pušku, dok je na mjestu pronalaska u Vukovaru izuzeo jednu ručnu bombu.

Oružje i minsko-eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište Policijske uprave vukovarsko-srijemske do uništenja.

I ovom prilikom podsjećamo građane da je MUP-ova akcija dragovoljne predaje ilegalnog oružja naziva „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u tijeku. Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana određeno je da je dragovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija, što znači da se protiv osobe koja dragovoljno predaje oružje i eksplozivna sredstva neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje se može predati pozivom policije na broj 192 nakon čega će policijski službenici doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Anonimnost osobe koja predaje oružje je zagarantirana.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime