-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Gradonačelnik Bosančić obišao radove na uređenju Trga Orion

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić obišao je radove na izgradnji Trga Oriona ispred nekadašnje PIK-ove zgrade, koja je danas u vlasništvu Hrvatskih šuma. Dosad su Hrvatske šume u obnovu zgrade uložile 22.000.000 kuna, a 3.000.000 kuna predviđena su za unutarnje uređenje prostora.

Naime, vinkovački projektant Tihomir Maras izradio je idejno rješenje za Trg Orion, koji će po završetku, uz obilje zelenila, prostora za odmor, fontana te umjetničkih instalacija imati ulogu atraktivnog prostora koji će prethoditi vinkovačkoj pješačkoj zoni i na neki način povezati cijelu rutu.

– Ove godine na redu je izgradnja parka ispred zgrade Hrvatskih šuma, a sljedeće godine idemo na unutarnje uređenje, za što su rezervirana sredstva u iznosu od 3.000.000 kuna. Vjerujem da će kroz godinu dana ovaj objekt biti u funkciji – najavio je Damir Dekanić, voditelj Uprave šuma podružnice Vinkovci.

Zgrada će biti uređena s ciljem potpunog iskorištenja prostora, u svrhu izmještanja pojedinih institucija grada i županije u prostore ovog objekta, veličine 5.800 četvornih metara. Radove na uređenju obišao je i vinkovački gradonačelnik.

– Dugo vremena nismo mogli vidjeti da se nešto događa, da se nešto radi. Otkako su Hrvatske šume obnovile vanjski plašt zgrade, stvarno je želja da se urede prostori i da ih napokon stavimo u funkciju, a to je izmještanje institucija koje su od važnosti za građane i rješavanje njihovih pitanja i problema. Prema okvirnome planu, završetak vanjskih i unutarnjih radova planiran je u 2020. godini.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime