22 C
Vinkovci
Subota, 22 lipnja, 2024

Gradonačelnik Ivan Bosančić uručio novčane naknade za novorođenčad

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Održan je svečani prijam u Velikoj gradskoj vijećnici u Vinkovcima prilikom kojega je gradonačelnik Ivan Bosančić uručio novčanu naknadu u iznosu 2.000 kuna za svako novorođeno dijete. Bosančić je primio roditelje 63 novorođene bebe. Inače, prošle godine u svrhu naknade za svako novorođeno dijete izdvojeno je 520.000 kuna, ove godine za istu svrhu predviđeno je 620.000 kuna, a iz gradske uprave ističu da se spomenuti iznos, ukoliko se ukaže potreba, rebalansom proračuna može i povećati.

– Volio bih da ima još više beba i što se mene tiče moramo raditi na poticanju svih onih projekata kojima ćemo olakšati razvoj njihovih osnovnoškolaca, srednjoškolaca i studenata, jer ćemo tako potaknuti naše obitelji da budu mnogobrojnije – rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Ovom prigodom predstavljen je i projekt “Bebe u knjižnici” Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci. Naime, svim obiteljima koje su se odazvale ovom događaju uručene su prve slikovnice za njihovog najmlađeg člana i člansku iskaznicu Gradske knjižnice za prvih godinu dana bebina života. Cilj kampanje je upoznavanje s knjigom od najranije djetetove dobi. Ovaj hvalevrijedan projekt nastao je u suradnji s Gradom Vinkovcima kao dio projekta “Čitaj mi.”

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime