-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Gradonačelnik Penava darivao prvu ovogodišnju vukovarsku bebu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U rodilištu Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana dočekana je i prva ovogodišnja vukovarska beba. Una Utvić rođena je 4. siječnja, a majku i djevojčicu danas je, po tradiciji, s darovima posjetio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Majku i bebu darivao je s bonom u iznosu od 1500 kuna i drugim prigodnim darovima te poručio da i u ovoj godini nastavljaju s mjerama usmjerenim na poboljšanje demografske slike.

Inače, prva beba uopće u vukovarskom rodilištu u ovoj godini je Unin “cimer” u sobi, Pavle Lukić iz Negoslavaca, na svijet je stigao 1. siječnja, a njega je darivao načelnik spomenute općine. Una i Pavle dvoje su od ukupno osam beba rođenih od početka ove godine u vukovarskom rodilištu. Ta brojka mogla bi, čini se, biti pokazatelj nastavka pozitivnog trenda. Naime, broj od 398 beba, koliko ih je rođeno u 2018. u vukovarskom rodilištu, označava porast u iznosu od 1,5% u odnosu na godinu ranije.

Voditelj odjela za ginekologiju i opstreticiju u vukovarskoj bolnici, dr. Renato Šumski, istaknuo je da je zadovoljan porastom broja poroda koji vukovarska bolnica bilježi posljednjih nekoliko godina, kao i činjenicom da se na porođaj u vukovarskoj bolnici odlučuju žene iz cijele županije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime