28.5 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Gradonačelnik Penava o broju zaposlenih u Vukovaru

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ponukan prozivkama političkih stranaka iz grada Vukovara o broju zaposlenih Vukovaraca, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava održao je medijsku konferenciju na kojoj je iznio statističke podatke o broju zaposlenih na području grada Vukovara.

Usporedio je podatke Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje iz 2016. i 2017. godine, prema kojima je utvrđeno da je u Vukovaru u 2017. godini uposleno 78 osoba više u odnosu na godinu prije. Razlog je otvorenje tržnice i dvoranskog plivališta, tvrdi Penava:

“Grad Vukovar je osmi grad u Republici Hrvatskoj po izdvajanju za poduzetništvo, kad se gleda ukupan postotak koji je za grad Vukovar iznosio 2,24 posto od ukupnog gradskog proračuna. Kad se gleda per capita, onda grad Vukovar zauzima treće mjesto u Hrvatskoj, rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Vukovar je kroz 17 mjera, poduzetnicima pomogao sa četiri milijuna kuna, a Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara s dodatnih tri milijuna kuna. Time je direktno sufinancirano 57 novih radnih mjesta, rekao je Penava te istaknuo da je 300 usposlenih osoba manje, za koje su ga prozivali iz SDP-a, posljedica završetka turističke sezone na nacionalnoj razini.

U predstavljanju rezultata Penava je najavio i zatvaranje tvrtke čije je sjedište u Virovitici, a posluje i u Vukovaru, što znači da će 50 Vukovaraca uskoro ostati bez posla i prihoda. “Takvo je tržište, neke tvrtke dolaze i otvaraju radna mjesta, neke ne uspijevaju i zatvaraju radna mjesta”, prokomentirao je Penava.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime