17 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Gradonačelnik vijećnicima podnio izvješće o radu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vinkovaca vijećnici su većinom glasova, između ostaloga, usvojili prijedlog Odluke o izradi izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana uređenja Vinkovaca. Usvajanjem Odluke o izradi izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana uređenja Vinkovaca ubrzat će se izdavanje građevinskih dozvola. To je trenutačno usporeno, pojašnjeno je, zbog ogromnog posla oko postupka legalizacije nezakonito izgrađenih objekata.

Sukladno Vladinoj uredbi o gospodarenju otpadom pred vinkovačkim vijećnicima našla se i Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada na području grada. Građani su o pravilima odvajanja otpada već informirani, a i u nadolazećem razdoblju, kampanjom pa i medijskom, najavljeno je, ovoj temi dat će se više pozornosti.

Pozornost gradskih vijećnika na ovoj sjednici bila je usmjerena i na osnivanje javne ustanove Agencije za razvoj Vinkovaca. Gradonačelnik Ivan Bosančić pojasnio je: “Društvo s ograničenom odgovornošću se gasi i postaje javna ustanova s istim brojem zaposlenih, ali to će biti jedan za građane vidljiviji i transparentniji način djelovanja”. Rješenjem o imenovanju privremenog ravnatelja Agencije za razvoj Grada Vinkovaca, odlukom gradskih vijećnika, na čelnoj funkciji ostala je Mirta Štrk, dosadašnja direktorica Agencije VIA, čiji je Javna ustanova pravni sljedbenik.

Gradonačelnik Bosančić pred gradskim vijećnicima je govorio o načinu svoga rada od lipnja do prosinca prošle godine. Podnio je redovito polugodišnje izvješće, a naglasak je stavio na 370 milijuna kuna potpisanih ili realiziranih projekata za razvoj grada.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime