15 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Gradski proračun Vukovara smanjen za osam milijuna kuna

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vukovaru je održana sjednica Gradskog vijeća, druga ovoga lipnja. Glavna tema dnevnog reda – rebalans proračuna, o kojem je govora, zahvaljujući pitanju vijećnika, bilo već na aktualnom satu. Rebalans proračuna na koncu je usvojen s 15 glasova za i tri protiv.

Prema riječima resorne pročelnice, razlozi rebalansa, između ostalog, su ustroj novoga Upravnog odjela i promjena strukture prihoda, iz razloga izmjene zakona o financiranju lokalne samouprave. “S 276.000.000 kn sad je smanjen za osam milijuna kuna, na 268.000.000 kn. Imamo očekivanja iz vanjskih izvora financiranja, još je rano odustati od nekih planiranih stvari, nadamo se da će biti realizirane”- rekla je pročelnica UO za financije i nabavu Grada Vukovara Vlasta Šibalić.

Vijećnike je na današnjoj sjednici zanimalo i zbrinjavanje napuštenih pasa, uređenje dječjih igrališta, rješavanje pitanja zapuštenih kuća koje je otkupio APN, otvaranje kontaktnog centra Hrvatske pošte u Vukovaru, problem poplavljivanja u Ulici Antuna Augustinčića te ovogodišnje kvote za dodjelu stanova. Inače, aktualni sat – nikad kraći i nikad s manje vijećničkih pitanja. Od 21 vijećnika, pitanje je postavilo njih šestero. Doduše, nisu niti svi bili prisutni, a između ostalog, troje SDSS-ovih vijećnika napustilo je sjednicu, ispričavši se obvezama i proslavom Vidovdana, uz opasku da bi trebala biti bolja međusobna koordinacija pri biranju termina za održavanje sjednice, što je, uz ispriku podržao i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime