27 C
Vinkovci
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Gradski vijećnici Vinkovaca izglasali jamstvo GTG-u

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nakon konstituiranja prošloga mjeseca, okupili su se danas na radnoj sjednici Gradskog vijeća vinkovački vijećnici. Za raspravu čekalo 11 točaka dnevnoga reda. Najveći angažman, imali su u izglasavanju Prijedloga Godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Vinkovaca za 2016. godinu u vrijednosti 133 milijuna kuna, ali i u donošenju vatrogasne mjere za GTG Vinkovci koji od Croatia banke potražuje kredit u vrijednosti od 4 milijuna i 200 tisuća kuna na rok vraćanja od 12 mjeseci za operativno poslovanje.

– Gradska tvrtka koja je u jednom vremenskom periodu prodavala energiju jeftinije nego što ju je nabavljala i jednostavno oni nisu bili u stanju namiriti te gibutke koji su u tim trenucima generirani u samom poslovanju. Grad Vinkovci planira sa milijun kuna dokapitalizirati tvrtku GTG kako bi kroz sljedeću godinu u iznosu kako bi mogli poslovati bez pomoći grada – rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Situacija u kojoj se GTG nalazi nekim vijećnicima jednostavno nije jasna, jer kako su istaknuli, grad Vinkovci je jedan od najskljupljih gradova u RH kada je riječ je plaćanju toplinske energije zbog korištenja mazuta kao energenta, a tvrtka se uspjela naći u ovakvom stanju.

S 13 ruku u zraku koje su bile za kreditiranje, GTG će biti kratkoročno spašen, a novac će Croatia banci morati vratiti u roku od godinu dana. Dok su oporbeni vijećnici bili protiv, vijećnik iz redova HSP AS i predsjednik te stranke Hrvoje Niče, jedini je bio suzdržan pri donošenju ove odluke.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime