28.5 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Gradsko vijeće Vinkovaca: Oporba i vladajući suglasni oko većine točaka, no zaiskrilo na nerazvrstanim cestama i javnoj rasvjeti

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ranije nego što je planirano, održana je sjednica Gradskog vijeća Grada Vinkovaca. Razlog – predstavničko tijelo moralo je potvrditi prijedlog zaključka o prihvaćanju ugovora o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada. Vinkovci su se, naime, javili na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te im je odobren projekt vrijedan više od 4.200.000 kuna za nabavu spremnika za odvajanje otpada. Spremnici će građanima biti podjeljeni kroz dva mjeseca. Na sjednici Gradskog vijeća u Program gradnje objekata i uređanja komunalne infrastrukture uvrštena je i projekt nadvožnjaka Borinci, čija izgradnja će koštati oko 80.000.000 kuna.

Između oporbe i vladajućih zaiskrilo je oko odabira ponuditelja za održavanje nerazvrstenih cesta i javne rasvjete. Odluka je prihvaćena, no bez ruku SDP-a. Ceste im i nisu toliko sporne, no rasvjeta jeste – uputili su kritike na račun vladajućih jer nisu raspisali javni natječaj, već su ponuditelje odabrali temeljem Javnog poziva. “Po pozivu, znate što to znači – ja imam dvije, tri firme koje poznam, pošaljem njima poziv, ostalih nekoliko desetaka ili stotina gospodarskih subjekata ne zna da se događa poslovni događaj gdje oni mogu zaraditi svoju egzistenciju. Po zakonu nije ništa sporno, no mislim da su natezali proceduru i natezali zakon”, rekao je SDP-ov vijećnik Davor Benić. Odgovorio mu je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, ustvrdivši da su Benićeve kritike politikantsvo, podsjetio je da je sve rađeno po zakonu, “a oporba ako misli drugačije, to je njihovo pravo”, rekao je. “Nadam se da ćemo u slijedećem vremenu još intenzivnije raditi na novoj rasvjeti i novim cestama, uređenju staza i mislim da to možda oporbene vijećnike muči, jer vide da se intenzivno radi u gradu”, dodao je na kraju Bosančić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime