34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

Gradsko vijeće Vinkovaca usvojilo drugi ovogodišnji rebalans proračuna

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Goruća atmosfera na danas održanoj sjednici vinkovačkog gradskog vijeća. Već na početku sjednice poduži popis točaka dnevnoga reda, podignuo je buru kod oporbenih gradskih vijećnika koji su, istaknuli su, kasno dobili materijale za sjednicu te nisu imali dovoljno vremena za proučavanje istih. Unatoč svim previranjima i doskočicama, usvojen je drugi ovogodišnji rebalans proračuna grada Vinkovaca za 2018. godinu. Proračun sada iznosi 291 milijun kuna, a sve zbog izgradnje nadovožnjaka i rekonsktrukcije ceste na Borincima, u vrijednosti 83 milijuna kuna.

– Prijavljujemo projekt i sve ono što smo odradili kroz javni poziv, za 80 milijuna kuna, kako bi mogli raspisati javnu nabavu, odraditi svu dokumentaciju koja je potrebna za EU sredstva. Moramo imati tu poziciju s ukupnim iznosom. Nadamo se da ćemo do kraja godine imati izvođača radova i da bi radovi bili otvoreni i započeti.

Prvi ovogodišnji rebalans proračuna usvojen je zbog dodatnih 36 milijuna kuna, a sada i ovo predloženo povećanje ukupne konsolidirane proračunske mase u ukupnom iznosu od 83 milijuna kuna. Proračun grada Vinkovaca za ovu godinu iznosi nešto više od 291 milijun kuna.

Grad Vinkovci planira i kupnju zgrade, bivše Opskrbe na vinkovačkoj tržnici. Plan je napraviti zatvorenu tržnicu, na kojoj bi kupci mogli svakodnevno kupovati domaće proizvode.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime