-0 C
Vinkovci
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Gradsko vijeće Vukovara nezadovoljno govorom župana Bože Galića na svečanoj sjednici Županijske skupštine

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vukovaru je održana medijska konferencija predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća, na kojoj su se osvrnuli na istup župana vukovarsko-srijemskog, Bože Galića, povodom svečane sjednice Županijske skupštine na kojoj je govorio o kanalu Dunav – Sava kao najvećem projektu Vukovarsko-srijemske županije, pri čemu su u Vukovaru mišljenja da se time ne uzima u obzir zaključak s nedavno održane tematske sjednice Gradskog vijeća, na kojoj su svi vijećnici jednoglasno glasali za stopiranje ovog projekta koji, kako smatraju, šteti gradu u svim segmentima.

Igor Gavrić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara, na današnjoj je medijskoj konferenciji apelirao da se o kanalu ne raspravlja na, kako je rekao, razinama koje nisu za to prikladne, a županijska razina to svakako nije, kazao je Gavrić, već je na Hrvatskom Saboru i Vladi RH da daju smjer za taj projekt, dodao je.

Javnost zanima, a novinari su ovom prilikom pitali – zašto se baš u ovim trenucima u gradu Vukovaru vodi bitka oko izgradnje kanala Dunav Sava? Priča o tome postoji već godinama, a zakotrljala se u doba Marije Terezije. “Ne radi se o sukobu Vinkovaca i Vukovara, kanal šteti svima – pa i Vinkovcima i cijeloj Vukovarsko-srijemskoj županiji”, mišljenja je potpredsjednik vukovarskog Vijeća Pilip Karaula. “Iza svega stoji nekakav građevinski lobi, koji gleda kanal kao jednu ogromnu investiciju u narednom desetljeću, njima ništa nije sveto osim osigurati sebi posao i napraviti veliki biznis” – rekao je Karaula.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime