21 C
Vinkovci
Petak, 24 svibnja, 2024

Gradsko zemljište mladim obiteljima uz popust od 95%!

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Grad Vinkovci je objavio natječaj za prodaju nekretnina u svom vlasništvu prema kojem, sukladno Odluci o prodaji po povoljnijim uvjetima kupnje gradilišta u vlasništvu Grada, ponuditelji imaju mogućnost ostvariti popust na kupnju do čak 95%.
Ovo je samo nastavak mjera unutar projekta „Vinkovačka obitelj“ kojim se stvaraju preduvjeti za bolji položaj vinkovačke obitelji. Prvi ovakav natječaj Grad je objavio prije nepune dvije godine, tada su vinkovačke obitelji iskoristile pogodnost kupnje zemljišta po povoljnijim uvjetima do čak 80% od ponuđene cijene – podsjećaju u gradskoj upravi.
„Obitelj s četvero i više djece ostvaruje popust od 85%, a obitelj s troje djece zemljište može kupiti uz 70% popusta. Nadalje, obitelj s dvoje djece ostvaruje popust od 50%, obitelj s jednim djetetom 30% a obitelji bez djece ostvaruju popust od 10%. Dodatna pogodnost za ostvarivanje još povoljnijih uvjeta ostvaruju mlade obitelji do 45 godina starosti jer iste ostvaruju dodatni popust od 10% na cijenu koju ponude na javnom natječaju“, objašnjava Katarina Vučić, pročelnica gradskog Upravnog odjela za investicije, fondove Europske unije i imovinu.
Uvjet za ostvarenje povoljnijih uvjeta kupnje, dodaje, ostvaruju hrvatski državljani s prebivalištem na području Republike Hrvatske ukoliko prijavitelj i njegov supružnik ili izvanbračni partner nemaju u vlasništvu ili suvlasništvu stan odnosno obiteljsku kuću. Također, uvjet je i da iste nisu prodali, darovali ili na bilo koji drugi način otuđili u zadnjih 15 godina prije podnošenja prijave na natječaj te da nisu stekli pravni položaj zaštićenog najmoprimca na području Republike Hrvatske i nisu ostvarili odgovarajuće pravo na stambeno zbrinjavanje po nekom drugom propisu. Važno je za istaknuti i kako Grad Vinkovci ovim natječajem daje priliku i onim obiteljima koje ne žive na području Vinkovaca da kupe zemljište pod istim uvjetima kao i obitelji iz Vinkovaca.
Predmet ovog natječaja je prodaja gradilišta na Kanovcima i to k.č. br. 5950/2 površine 574 m2 s početnom cijenom 155.000 kuna i k.č. br. 5950/39 površine 436 m2 s početnom cijenom 94.500 kuna.
Natječaj se provodi izborom najpovoljnijeg ponuditelja koji uz ispunjenje svih uvjeta iz natječaja ponudi najviši iznos. Pisane ponude dostavljaju se u zatvorenoj omotnici s naznakom sukladno Javnom natječaju do 28. rujna 2021. u 10.00 sati kada je zakazano javno otvaranje ponuda u maloj vijećnici Grada Vinkovaca. Nakon otvaranja ponuda, slijedi ocjena ponuda i odabir najpovoljnije ponude od strane Povjerenstva za prodaju i zakup gradskih nekretnina.
Za sve dodatne informacije u vezi natječaja, građani se mogu obratiti Upravnom odjelu za investicije, fondove Europske unije i imovinu Grada Vinkovaca.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime