21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Gradu Vukovaru nakon 20 godina u vlasništvo vraćeno nekoliko zemljišta u Borovu Naselju

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Gradu Vukovaru nakon 20 godina, u vlasništvo je vraćeno nekoliko zemljišta u Borovu Naselju čiji je vlasnik do danas bila Republika Hrvatska. Tim povodom u Vukovaru je boravio ministar državne imovine Goran Marić koji je vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi predao ugovor o vlasništvu. Inače, Grad Vukovar i dalje nastoji od države dobiti nekretnine u svoje vlasništvo, jer primjerice u Borovu Naselju se nalazi nekoliko zapuštenih objekata koji svakodnevno propadaju.

“Ovo je najvrjedniji projekt koji je RH darivala nekoj lokalnom samoupravi, nekom gradu i općini i više je ova vlada učinila za budućnost Vukovara, nego sve dosadašnje Vlade u svom mandatu.

Osim ovih dodjeljenih parcela, grad Vukovar zahtjeva od ministarstva imovine i neke druge objekte na upravljanje, jer Borovo Naselje prepuno je objekata koji su u vlasništvu Repubulike Hrvatske, a koje je godinama zapušteno. Inače, do prije nekog vremena u ministarstvu državne imovine ležalo je čak 62.500 neriješenih predmeta. S Vukovarom je čini se, krenula čistka.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime