18.1 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 21 lipnja, 2021

Gunjanska škola 12. vlasnica Play attention tehnologije u Hrvatskoj

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

S poteškoćama u koncentraciji nose se i odrasli i djeca. Sve je više osoba koje ih imaju, a Osnovna škola Antuna i Stjepana Radića u Gunji postala je vlasnica sustava učenja Play attention, pomoću kojeg se značajno može istrenirati koncentracija.

”Može se pojačati kontrola unutarnjih emocija i to jako može pomoći osobama koje imaju ADHD, blage oblike autizma i disleksije. Postoje tri senzora koja se stave na površinu kože i onda oni prepoznaju jesmo li koncentrirani. Imamo jednu igricu, npr. riba pliva, ako nismo koncentrirani riba ide na površinu, ako jesmo, onda ide prema dnu”, pojasnio je predsjednik Udruge Buđenje Marko Ferek, koji je u gunjanskoj školi djelatnicima održao edukaciju.

Sustav je to kojim se pomoću igara treniraju kognitivne vještine, a svaka igra razvija određenu vještinu. Razvija se održavanje pažnje, pamćenje, pospješuje završavanje zadatka i ignoriranje ometajućih sadržaja, a razvijaju se i organizacijske vještine. Ako se vježba kontinuirano, analize pokazuju da se pri kontinutiranom vježbanju koncentracija može poboljšati, jednako kao i mišići baveći se sportom. Za prve rezultate potrebno je najmanje 15 do 20 tretmana, koji se provode dva puta tjedno i traju 30 minuta. Tijekom održane edukacije djelatnici škole saznali su sve potrebno o funkcioniranju sustava i isprobali ga na licu mjesta. Škola u Gunji 12. je u Hrvatskoj koja će koristiti uređaj.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime