20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

HEP darovao računala OŠ Julija Benešića iz Iloka i OŠ dr. Franje Tuđmana iz Šarengrada

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Hrvatska elektroprivreda je tijekom ovoga tjedna u sklopu akcije Za naše male genijalce osnovnim školama u Slavoniji darovala 26 novih računala. Do kraja veljače, 34 osnovne škole diljem Hrvatske dobit će ukupno 100 novih računala.

Škole dobitnice s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije su: Područna škola Donja Vrba (OŠ Ivana Gorana Kovačića) i OŠ Đure Pilara iz Slavonskog Broda, OŠ Vijenac i OŠ Ivana Filipovića iz Osijeka, OŠ Popovac, OŠ Miroslava Krleže iz Čepina, OŠ Tenja, OŠ Julija Benešića iz Iloka i OŠ dr. Franje Tuđmana iz Šarengrada.

Akcijom Za naše male genijalce HEP od 2015. godine daruje osnovne škole novom računalnom opremom i na taj način pridonosi razvoju računalne i informacijske pismenosti u Republici Hrvatskoj. Zajedno s aktualnom dodjelom, HEP je do sada u sklopu akcije Za naše male genijalce osigurao čak 550 novih računala za učenike u 164 osnovnih škola diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost darovane informatičke opreme iznosi 2,3 milijuna kuna.

Na natječaju provedenom krajem prošle godine, izabrane su škole koje imaju velik broj učenika po računalu, odnosno neadekvatnu i dotrajalu računalnu opremu, a čiji su učenici na kreativan i originalan način snimili video radove u kojima su objasnili zašto su im potrebna nova računala te predstavili kvalitete svoje škole i posebnosti kraja iz kojega dolaze. Pobjednički video uratci mogu se pogledati na poveznici: https://genijalci.hep.hr/.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime