16 C
Vinkovci
Nedjelja, 24 rujna, 2023

Hodanjem do zdravlja – javno-zdravstvena akcija u Vinkovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Kardiovaskularne bolesti vodeći su uzrok smrtnosti u Hrvatskoj. A najveći broj takvih bolesnika zabilježen je na području Slavonije, Baranje i Srijema. Stručnjaci kažu, kretanje je najbolja prevencija. No, većina ljudi smatra da jedino iscrpljujući treninzi u teretanama pomažu i tu su u zabludi. Jer hodanje je jedno od najučinkovitijih i zdravstveno najpoželjnijih oblika tjelesne aktivnosti. Upozorili su na to sudionici javnozdravstvene akcije “Hodanjem do zdravlja”, provedene u Vinkovcima, u sklopu projektnih aktivnosti Nacionalnog programa “Živjeti zdravo”.

“Gotovo 70% rizičnih čimbenika za kardiovaskularne bolesti mogu se prevenirati nekom od aktivnosti, jedna od njih je i hodanje”, rekla je ovom prilikom ravnateljica ZZJZ VSŽ, Kata Krešć.

Premda je mnogima to teško pojmiti, hodanje je jedno od najučinkovitijih tjelesnih aktivnosti. Za hodanje nije potrebna skupa sportska oprema, samo udobne tenisice i dobra volja. “I zaista, hodanje je najjeftinija tjelesna aktivnost i svaka osoba koja može hodati, nema opravdanja, no lakše je hodati kada smo zajedno”, rekla je Krešić. Stoga je ZZJZ Vukovarsko-srijemske županije i organizirao ovu javnozdravstvenu akciju, kako bi potaknuli ljude na grupno hodanje i senzibilizirali javnost na potrebu fizičke aktivnosti.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime