29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Humanitarci iz Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U predblagdansko vrijeme društvo postaje izrazito socijalno osjetljivije. Prepoznaje one kojima je pomoć potrebna, a takvih svakoga dana, nažalost, ima sve više. Učenici vinkovačke Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca u okviru manifestacije Advent u Vinkovcima organizirali su humanitarnu akciju kojom će prikupljanjem prehrambenih i higijenskih potrepština pomoći Udrugama s područja Vukovarsko-srijemske županije i vukovarskoj Socijalnoj samoposluzi.
– Smisao ovoga susreta sa građanima je pokazati svima da je uzaludno trošiti silne novce za otkriti ima li koga u svemiru, dovoljno je samo otvoriti oči i vidjeti da ima ljudi kraj nas – rekao je Mato Džalto, ravnatelj Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca.
Dvadesetak učenika/volontera sudjelovalo je u humanitarnoj akciji za koju su kolače, svijeće, kuglice za bor, snjegoviće i češere sami izradili. Organizatori su istodobno i sretni, i nesretni zbog humanitarne akcije.
– Uistinu se nadam da će humanitarnih akcija ovoga tipa biti što manje, odnosno da će županija ipak doživjeti gospodarski razvitak i da će naši unuci ići u muzej gledati kako je to nekada bilo biti siromašan – zaključila je Ivana Piperković, profesorica u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Ivana Domca, ujedno i voditeljica volontera.
Kako bi zagrijali atmosferu na Adventu u Vinkovcima, ali i privukli što više ljudi, glazbenu notu hvalevrijednoj priči dala su Kanovačka zvona, tamburaški sastav učenika ove škole.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime