29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Humanitarna akcija Vukovaru ZaDar održana 23. put zaredom

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Grad Vukovar, 23. put za redom, posjetili su sudionici humanitarne akcije “Vukovaru ZaDar”, a primila ih je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić. Pokretačica akcije počasna je predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar, časna sestra Melhiora Biošić.

“Često se čuju optužbe i prigovori da se ostatak Hrvatske sjeti Vukovara samo oko 18. studenog, ali Zadar je dokaz da to nije tako i da Hrvatska misli na Vukovar uvijek “- istaknula je zamjenica vukovarskog gradonačelnika Ivana Mujkić, koja je dočekala sudionike humanitarne akcije “Vukovaru Zadar” u vukovarskoj gradskoj vijećnici.

Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar u suradnji sa Zadarskom županijom i Gradom Zadrom 23. put za redom, organizirala je veliku humanitarnu akciju „Vukovaru ZaDar“. Riječ je o najdugotrajnijoj i jedinoj sustavnoj humanitarnoj pomoći u Hrvatskoj koja se svake godine dostavlja Vukovaru, u kojoj sudjeluju svi ljudi dobre volje, a posebno učenici osnovnih i srednjih škola, te djeca iz vrtića.

Iako je rat odavno završio, a Vukovar uvelike obnovljen, mnogi se Vukovarci još sjećaju progonstva, ali i gostoprimstva Zadrana i stanovnika cijele zadarske županije, čija nesebičnost ne jenjava ni danas.

Prikupljena hrana, higijenske potrepštine i novac bit će predani Caritasu Vukovarskog dekanata, a potom podijeljeni najpotrebitijima u ovim božićnim danima, kada bi nam dobrota i darivanje svima trebali biti na prvom mjestu.

Ovom prigodom, sudionike akcije primio je i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sa zamjenikom Damirom Barnom. Zahvaljujući našoj prijateljskoj županiji i njezinim stanovnicima već 23 godine humanitarna pomoć stiže u Vukovar i u našu županiju. Nama je uvijek drago kada nam dođu i godinama nas veže jedna neraskidiva nit. Hvala svim organizatorima, sudionicima, ali i djeci koja doprinose uspjehu akcije u zadarskim školama i vrtićima. Zadarska županija prisutna je tijekom cijele godine u Vukovaru, kroz razne akcije humanitarne pomoć i time pokazuju kako žele sudjelovati i poduprijeti građane Vukovara.“, rekao je župan Galić.

Građani su na različite načine prikupili 23.500 kuna, a taj iznos uvećan je za 10.000 kuna, darom Zadarske županije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime