19.6 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Humanitarna pomoć iz Vukovarsko-srijemske županije za ukrajinsku Zakarpatsku regiju

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Na inicijativu župana Damira Dekanića i uz potporu Veleposlanstva Ukrajine u Hrvatskoj Vukovarsko-srijemska županija, u suradnji sa gradovima i općinama s područja županije, prikupila je i organizirala humanu pomoć za prijateljsku Zakarpatsku regiju – u iznosu od 247.311,35 kuna.
Od toga je Vukovarsko-srijemska županija osigurala 142.751,35 kuna dok su gradovi i općine (ukupno 17 općina i dva grada) doprinijeli sa 104.560,00 kuna. Riječ je uglavnom o trajnim prehrambenim artiklima, vodi i kozmetici.
– Vukovarsko -srijemska županija je kraj u Republici Hrvatskoj koji je u najvećoj mjeri osjetio strahote rata i što znači biti u potrebi – rekao je župan Damir Dekanić.
Ružno bi, kaže, bilo da nismo prepoznali kada pomoć treba nekome drugom. Od samog početka krize u Ukrajini, naglašava, Vukovarsko -srijemska županija je bila spremna za prihvat ljudi s tog područja.
– Spremni smo i dalje, ako treba prihvatiti i veći broj od onoga koliko ih je trenutno na ovom području, no nadamo se da to neće biti potrebno i da će ratne strahote u Ukrajini što prije prestati – poručio je Dekanić.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime