2 C
Vinkovci
Četvrtak, 22 veljače, 2024

HUP: ” Ne podržavamo Zakon o zabrani nepoštene trgovačke prakse”!

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Hrvatska Udruga poslodavaca u Osijeku je poručila kako ne podržava Zakon o zabrani nepoštene trgovačke prakse, jer nije ujednačen i unificiran, s različitim tumačenjima odredbi Zakona, koja u potpunosti blokiraju normalno poslovanje između trgovaca i dobavljača – izjavila je Vedrana Gado iz osječkog Regionalnog ureda Hrvatske udruge poslodavaca.

Na temu Zakona o zabrani nepoštene trgovačke prakse u opskrbi hranom govora je bilo u Osijeku na trećoj od ukupno šest radionica koliko će ih do kraja ovoga mjeseca biti održano.

Radionicu organiziraju HGK, HUP, HOK i HPK u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Agencijom za zaštitu tržišnog natjecanja koja će i pratiti provedbu ovoga Zakona. Velika je zainteresiranost proizvođača, otkupljivača i prerađivača, trgovaca na veliko i malo za ovaj Zakon koji je usvojen u prosincu prošle godine, a koji na snagu stupa 1. travnja.

Jedan od glavnih problema koji će se riješiti ovim Zakonom je onaj o uvjetima i rokovima plaćanja isporučenog poljoprivrednog ili prehrambenog proizvoda, za kojeg se nebrojeno puta moglo čuti kako se na novac čeka i više od 60 dana, a nerijetko se novac i nije dočekao kada je riječ primjerice o proizvođačima voća i povrća. Ministarstvo poljoprivrede Zakonom to želi promijeniti.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime