28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

HZJZ: ” Konzumacijom arsena u Komletincima nije povećana stopa pobola i smrtnosti”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Studijom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, pobijena je svaka teza oko povećanja stope oboljenja ali i smrtnosti u Komletincima uzrokovano dugotrajnim konzumiranjem arsena u vodi u posljednjih 15 godina.

– Prema studiji nisu pronađene statistički značajne razlike po oboljevanju, broju hospitalizacije i umiranju ljudi u Komletincima u odnosu na cjelokupno područje Otoka i grada Vinkovaca, koja se mogu povezati s arsenom – rekla je Ankica Ilić iz HZJZ.

Rezultati studije prezentirani su na sjednici Gradskog vijeća Grada Otoka. – Ovime na neki način umirujemo naše sugrađane u Komletincima, da sva ona eventualna sumnja koja se izražavala na utjecaj arsena na zdravlje naših sugrađana u Komletincima nije bila opravdana. To nam je i najvažnije – izjavio je otočki gradonačelnik Josip Šarić.

Grad Otok i dalje ide s radom na izgradnji vodovodne mreže. Spajanje na regionalni vodovod Slakovci-Otok trebalo bi se dogoditi do kraja ove godine, ukoliko ne bude žalbi, kažu u Hrvatskim vodama. To znači da će iz slavina u Otoku i Komletincima napokon procuriti voda bez ikakvog neželjnog dodatka.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime