-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

I ove godine Vukovar domaćin Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

I ove godine u Vukovar se vraća 5. po redu Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“ koji će se održati od 05. do 07. svibnja 2023. godine. Ovogodišnji festival održati će se na tri lokacije: Trg RH na kojem će se nalaziti centralna pozornica i ugostiteljske kućice; korzo gdje će se smjestiti sajamski štandovi s domaćim proizvodima iz cijele Hrvatske te perivoj dvorca Eltz gdje će se održati izložba oldtimera i bal Lipicanaca. Lipicanci ove godine čine okosnicu Festivala s obzirom da su posljednji uvršteni na UNESCO Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Brojni bogati sadržaj čeka sve posjetitelje vukovarskog festivala, tako će u perivoju dvorca Eltz biti upriličena glazbeno-scenska predstava Ples baroknih konja dvorca Eltz koja će oživjeti povijest obitelji Eltz na autentičnoj lokaciji. Priča je to iz najsjajnijeg doba Vukovara o kočijama, baroknim konjima, lovačkim psima i sokolima u doba baroka, uz glazbu i scene dvorskog života. Ovogodišnji ambasador festivala je Zlatan Stipišić Gibonni koji će održati koncert na glavnom gradskom trgu u petak, 5.5.2023. s početkom u 21 sat.

Prije koncerta uslijedit će svečanost otvorenja festivala, a koncerte će u sklopu festivala održati i Klapa Šufit te Giuliano. Program festivala predviđa nastupe raznih skupina iz cijele Hrvatske koji će predstaviti nematerijalnu kulturnu baštinu. Tako će između ostalih nastupiti KUD Jedinstvo iz Splita, KUD Milan Begović iz Vrlike, SKUD I. G. Kovačić i brojni drugi. Program će se još nadopunjavati izvođačima i sudionicima, a u sklopu Festivala održati će se i Sajam cvijeća na platou ispred Radničkog doma Vukovar.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime